Coinbase NFT Beta

Coinbase lanceert een NFT Marketplace Beta – alle informatie

Coinbase is vaak vergeleken met andere NFT platformen en marktplaatsen van zijn functionaliteit. Maar alles is nu veranderd sinds 20 april 2022, toen het nieuws van de beta test lancering het publiek bereikte. Dit nieuwe NFT platform zal nu beta testers selecteren en toelaten in de nieuwe NFT marktplaats. Gebruikers zullen op verschillende manieren kunnen verbinden, creëren en verzamelen zodra de beta-testfase voorbij is. In de komende maanden zullen meer functies worden toegevoegd aan het platform, waardoor deze nieuwe marktplaats dichter bij web3`s visie komt.

Het nieuwe Coinbase platform

De nieuwe NFT marktplaats is voor nu beperkt tot een paar gebruikers, in de komende weken zal iedereen zich kunnen aanmelden en toegang hebben. Alle NFT’s die beschikbaar zijn voor verkoop op de Ethereum blockchain kunnen ook worden gezocht op dit nieuwe platform. Het Coinbase-platform zal van start gaan zonder extra transactiekosten, maar slechts een klein deel van de gaskosten zal verschuldigd zijn voor betalingen. In de komende maanden zal het platform zijn nieuwe vergoeding introduceren, de zogenaamde ‘low single-digit fee’.

Wanneer het voor het eerst wordt gelanceerd, zal het Coinbase NFT-platform alleen toegang verlenen aan gebruikers met Coinbase Wallets, MetaMask Wallets, en die wallets die zijn gekoppeld en worden ondersteund door het WalletConnect-protocol. Gebruikers zijn verantwoordelijk voor hun portefeuilles en activa, die kunnen worden verbonden met andere marktplaatsen en eventuele andere beurzen en gedecentraliseerde toepassingen. Het Coinbase-team is echter van plan om meer functies te introduceren waarmee gebruikers hun creditcards op Coinbase-rekeningen kunnen verbinden met het platform. De introductie van deze betalingsfuncties is vooral gericht op het brengen van meer gebruikers naar het platform.

Coinbase zal bij deze lancering niet de functie aanbieden om NFTs te slaan, maar deze functie zal binnenkort worden toegevoegd. Bored Ape Yacht Club is niet vermeld als een officiële lanceringspartner met Coinbase, maar een persbericht suggereert dat de twee samenwerken aan de creatie van de Bored Ape Trilogie van korte films die zullen worden gebaseerd op de Ethereum blockchain.

Beta is nu Live

Beta is vrijgegeven en is nu live, dus gebruikers kunnen nu nft.coinbase.com bezoeken en zoeken door de variëteiten van NFT’s die beschikbaar zijn op de Ethereum blockchain. Beta-testers kunnen nu NFT’s kopen en verkopen op het platform met behulp van een self-custody wallet of een andere Coinbase Wallet. Er zullen geen Coinbase transactiekosten zijn voor een beperkte tijd totdat er meer kosten zullen worden toegevoegd, in lijn met Web3 standaarden. Het platform begint met een paar beta testers die zullen worden geselecteerd uit de top van de wachtlijst, en meer gebruikers zullen toegang krijgen in de komende paar maanden.

Een profiel aanmaken en verbinding maken

Gebruikers kunnen profielen aanmaken die hen verbinden met de NFT’s van hun keuze en de self-custody portefeuilles koppelen waarmee ze de NFT’s kunnen selecteren die ze gemarkeerd of verborgen willen zien op hun profielen. Dit nieuwe platform biedt meer dan alleen koop- en verkoopdiensten, maar ook een gemeenschap waar makers en verzamelaars online gesprekken kunnen voeren, met elkaar in gesprek kunnen gaan en hun gemeenschap kunnen opbouwen. Nieuwe gebruikers kunnen andere profielen volgen en deelnemen aan gesprekken en opmerkingen. Bovendien kunnen gebruikers op het Beta-platform bladeren en zoeken naar NFT’s vanuit de Discover-feed. Het kopen en verkopen van NFT’s is heel eenvoudig op het platform en gebruikers kunnen inspiratie opdoen uit NFT’s op hun nieuwsfeeds, profielen en collecties pagina’s. Projecten zoals Doodles, Azuki, en Boss Beauties kunnen ook worden verkend vanaf het platform.

De toekomst van de Coinbase NFT

Meer functies zullen worden toegevoegd aan het platform in de komende maanden, zodat de Web3 visie kan worden vervuld. Functies zoals token-gated community drops en muntruimte zullen binnenkort worden toegevoegd. Bovendien zal het platform nu meer ondersteuning bieden voor NFT’s die op meerdere ketens worden genoteerd en verkocht. Meer functies zullen worden verplaatst van Coinbase tech naar verschillende gedecentraliseerde oplossingen.

Similar Posts