NFT Oplichterij
|

Hoe herken je NFT oplichting?

NFT’s zijn een goede manier voor beleggers om geld te verdienen, maar ook oplichters verdienen geld via hetzelfde platform. NFT’s worden steeds populairder, vooral NFT art dat voor miljoenen wordt verkocht. Omdat de industrie steeds groter wordt, stappen ook oplichters in om gebruik te maken van de kansen van onwetende kopers. Het is moeilijk om zuurverdiend geld te verliezen in de hoop een digitaal stuk muziek of kunst te bezitten.

De NFT marktplaats heeft verschillende websites en sommige van deze markten hebben niet de juiste naamsbekendheid die in winkels als Amazon wel aanwezig is. Het resultaat is dat sommige van deze sites worden gebruikt door oplichters om duplicaten van authentieke websites te maken en ze te gebruiken om bezoekers te duperen. Het hoofddoel van de oplichters is om de vertrouwelijke informatie van de klanten te bemachtigen, zoals de crypto wallet private key.

Dus, laten we eens kijken naar de meest bekende NFT oplichting en hoe deze te vermijden.

Impersonatie op Sociale Media

Oplichters kopiëren social media pagina’s van digitale online bedrijven en doen hun best om ze er origineel uit te laten zien. Ze kopiëren de accounts om op de originele pagina’s te lijken. Oplichters gebruiken deze nep social media accounts om klanten ervan te overtuigen dat ze legitiem zijn en verkopen valse NFT’s in het proces. Sommige oplichters gebruiken deze pagina’s om valse kunstwerken te laten zien en zo winst te maken. Onwetende gebruikers kunnen ook in de verleiding komen door nep-weggeefacties die worden aangeboden door oplichters die deze accounts gebruiken.

Om dit soort social media-accounts te vermijden, is het raadzaam om eerst de accountverificatie te controleren. Dit is te zien aan het vinkje dat dichter bij de gebruikersnaam staat. Sommige NFT-pagina’s hebben echter geen verificatievinkje, dus deze tip werkt misschien niet altijd. De andere manier om dit te controleren is door te zoeken op google om er zeker van te zijn dat er meer informatie op sociale media is gekoppeld aan deze accounts.

Nep NFT-winkels

Oplichters maken nep NFT winkels zoals OpenSea, en zelfs ervaren kopers kunnen in de war raken bij het gebruik van deze sites. Sommige klanten geven uiteindelijk grote sommen geld uit aan kunstwerken die niets waard zijn. Om dit soort NFT scam te voorkomen is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de NFT’s die u wilt kopen voordat u tot aankoop overgaat. Controleer het adres van de NFT om te weten waar het oorspronkelijk geslagen is. Een valse winkel toont meestal een vals muntadres.

In de nep NFT winkels, zullen de NFT’s worden geprijsd tegen lagere prijzen dan hun oorspronkelijke prijzen. Valse NFT’s hebben geen eigenschappen die onder het digitale activum staan vermeld.

Impersonatie van klantenservicepagina’s

Onwetende klanten worden gelokt door valse NFT klantenservicepagina’s om hun gevoelige informatie te presenteren. De meeste oplichters gebruiken ‘Discord’ om contact op te nemen met klanten zodat zij hun persoonlijke informatie kunnen geven om te helpen bij problemen die zij mogelijk ondervinden op de site. Om deze oplichters te vermijden, kunt u proberen de server op te zoeken via de officiële website van de makers van NFT. De andere manier is om het aantal volgers te controleren die de account volgen, nep accounts zullen geen duizend volgers hebben.

Similar Posts