NFT's zijn een zeepbel

Zijn NFT’s een zeepbel?

Het is meestal geen verrassing wanneer fragiele liquide financiële zeepbellen barsten, ondanks het vertrouwen dat de meeste beleggers erin hebben om miljoenen te investeren. Zo geloven de meeste mensen dat non-fungible tokens (NFTs) een zeepbel is die elk moment kan barsten. Wanneer dit gebeurt kunnen de meeste online kunstenaars, jpeg miljonairs of NFT munthandelaren hun carrières zien veranderen. In tegenstelling tot bitcoin of Ethereum bieden NFT’s meer stabiliteit, en zijn ze gekoppeld aan tastbare begrippen als kunst en waarde.

NFT’s zijn rechttoe rechtaan kunstwerken of activa die veel waarde bezitten. Daarom worden ze aangeduid als een zeepbel die fragiel en volatiel is met een explosieve groei. Bewijzen van de hausse van NFT’s zijn duidelijk te zien in de wereld van de kunst, waar Titiaan en Michelangelo erin geslaagd zijn schilderijen in NFT’s te slaan en enorme sommen geld hebben ontvangen. Deze zeepbeltheorie strekt zich ook uit tot digitale makers zoals Beeple die een origineel meme-sjabloon zouden nemen en het omzetten in iets dat specifieke kopers willen. Zoe Roth verdiende bijvoorbeeld 500 000 dollar toen ze de meme van een klein meisje verkocht die in een NFT werd geslagen.

NFT’s zijn blockchain gelanceerd en in 2020 werd meer dan $ 100 miljoen uitgegeven aan de aankoop ervan, een jaar later is dit cijfer uitgebreid tot $ 22 miljard, terwijl de meeste NFT’s op de NFT-markt zijn gewaardeerd op meer dan $ 35 miljard. Het is duidelijk dat dit een ongekende explosie in de verhandelbaarheid van deze NFT-projecten laat zien.

“Ja, NFT’s zijn een zeepbel van nieuwe technologie en deze zeepbel heeft een belangrijke rol gespeeld in het versnellen van investeringen.”

Net als Bitcoin zijn NFT’s uitgeroepen tot bubbels die op het punt staan te barsten, vooral door buitenstaanders die deze digitale technologie mislopen. Dit komt omdat de meeste bubbels in de geschiedenis zijn geknald, hoewel het misschien weken, maanden, jaren of decennia heeft geduurd voordat de uitbarsting plaatsvond. De meeste mensen in de sector geloven dat duizenden investeerders geen winst zullen maken wanneer deze zeepbel in elkaar klapt.

Zullen deze bubbels barsten?

Er worden miljoenen in de NFT-industrie gepompt, waardoor het aanbod groter is dan de vraag en iedereen zou denken dat de NFT-bubbel op het punt staat om te barsten. In het begin van de jaren 2000 werd Bitcoin gekocht voor een paar cent, totdat het de ladder op begon te klimmen naar $100 of $200 per munt. Op dat moment dachten de meeste mensen dat de Bitcoin-zeepbel op het punt stond te barsten, maar nu is Bitcoin $44 000 per munt waard. Toen het internet in de jaren ’90 opkwam, was het duur om een website te bouwen en te hosten. Maar de basissites kwamen in de industrie en het leek alsof de internetzeepbel elk moment kon barsten. Maar we hebben nu nog steeds internet en we kunnen niet meer zonder.

Maar NFT’s daarentegen vertegenwoordigen de eerste digitale activa die eigendom kunnen zijn. Dit eigendom is digitaal beveiligd, kan gemakkelijk worden overgedragen, en is controleerbaar. Bijvoorbeeld, Everyday-The First 5000 Days, Beeple`s kunstwerk dat verkocht werd voor $69 miljoen kan gekopieerd en geplakt worden maar het originele token kan dat niet. Zo gezegd, zo gedaan, de wereld verandert naar een plaats waar elk bezit of toepassing een token heeft. Een wereld waar een persoon of object tokens gebruikt als een waardevolle digitale representatie.

Er is veel onzekerheid geassocieerd met de NFT ruimte, maar de grote bevolking heeft geaccepteerd dat de NFT industrie voor de lange termijn blijft. De meeste bedrijven en investeerders vinden de authenticatie die door de NFT-ruimte wordt geboden, geruststellend. De authenticatie en veiligheid van deze digitale activa zijn dus gecontroleerd en bewezen in de digitale wereld voordat ze werden gelanceerd. NFT’s hebben dus de magneet om de aandacht te trekken van getalenteerde kunstenaars, volledig gefinancierde ondernemers, creatieve muzikanten, en industrieën. De lijst gaat verder en er zullen zowel winnaars als verliezers zijn in deze reis. Maar de NFT ruimte is het punt waar deze zeepbel stabiel is, en het zal uiteindelijk blijven stijgen in de hemel.

Er is geen mogelijkheid dat de NFT zeepbel kan barsten. Deze mogelijkheid wordt geacht door het geld en de goudkoorts die de NFT ruimte overspoelen in vergelijking met de jaren 1800. Op dit punt is de sociale media er snel bij om de mogelijkheid te ontkennen dat iemand van de ene op de andere dag een miljoen dollar verdient. Er is te veel aanbod aangezien er elke dag duizenden NFT’s worden gelanceerd, op zoek naar meer vraag om mensen ‘s nachts miljonair te maken. De toekomst van de NFT’s moet nog worden gerealiseerd omdat er een tijd zal komen dat NFT releasers zullen begrijpen dat kopers alleen geïnteresseerd zijn in digitale activa die echt potentieel hebben. Dus, deze grote frizzelevering zal normaal worden, dit zou dit jaar kunnen gebeuren of in het midden van 2023.

Als de NFT-industrie erin slaagt om dit te overleven, dan zou het zijn ruimte hebben gevonden in het digitale rijk om geschiedenis te schrijven. Dus, de digitale activa-industrie zal ruimte bieden aan NFT zonder bubbels!

Similar Posts